====== Lecția 4: Recapitulare vectori și tablouri ====== ===== 1. Combinarea culorilor ===== Pornind de la [[http://koala.cs.pub.ro/dk/wiki/module/08-liste-si-vectori/lectia-03#matrice-de-patrate|exercițiu cu tabla de șah]], va trebui să recolorați tabla. {{ :module:08-liste-si-vectori:sah_color2.png?direct&300 |}} Astfel: * liniile impare le colorăm cu galben * coloanele impare le colorăm cu albastru * acolo unde se intersectează culoarea albastru cu galben colorăm cu verde * restul pătrățelelor le lăsăm albe ===== Homework Solution ===== Mai jos aveți rezolvarea de la [[http://koala.cs.pub.ro/dk/wiki/module/08-liste-si-vectori/lectia-03#exercitiu-pentru-casa|exercițiu de casă precedent]]

Homework Solution

Made using: Khan Academy Computer Science.

===== 2. Suma a două tablouri ===== Se dau două tablouri A si B. Se cere să se calculeze C care va fi suma tablourilor A și B. Va trebui să le inițializați astfel încât: * **A** va trebui sa contină la poziția (i,j) valoarea i+j. Cu alte cuvinte A[1][1]=1+1=2, A[2][3]=2+3=5 * **B** va trebuie sa fie inițializat peste tot cu 1 * **Atenție!! Numărul de linii ale matricii A va fi egal cu numărul de linii ale matricii B. Acest lucru este valabim si pt coloane** * Calculați suma. Exemplu: {{ :module:08-liste-si-vectori:matrix-addition.gif?direct&300 |}} Proniți de la următorul exemplu:

Exercitii/2

Made using: Khan Academy Computer Science.

===== 3. Par Vs Impar ======= Creați două tablouri A și B. Pe primul îl inițializați cu 1 pe liniile pare și 0 în rest. Pe al doilea îl inițializați cu 1 pe liniile impare și 0 în rest. Creați al treilea tablou C care să calculeze suma tablourilor A și B ===== 4. Suma pe diagonala principala ===== Se dă un tablou A care va fi inițializat cu numere random de la 1 la 10. Calculați suma pe diagonala principală și afișați-o. Exemplu: **1** 2 3 3 **4** 5 7 2 **1** Suma este: 1+4+1 = 6 ====== Exerciții speciale ====== ===== S1. Prezentare ===== Vei avea de făcut o prezentare. Poți folosi Prezi/Powtoon/Power Point. În prezentare va trebui să incluzi teorie despre bucle, tablouri și vectori. Pe lângă teorie, va trebui să incluzi la fiecare categorie câte un exercițiu (bucle, vectori, tablouri). Prezentarea va fi susținută în fața grupei și va trebui să te străduiești cât mai bine să explici ce ai înțeles tu. Prezentarea va trebui: * să aibă aproximativ 10 slide-uri * să fie captivantă * să fie susținută și în fața părinților înainte de a o susține la Digital Kids * să conțină teoria și exercițiile pe care le-ați înțeles cel mai bine * să îmbine umorul cu utilul (vă voi filma pentru a rămâne o amintire)