Unelte utilizator

Unelte site


module:11-basic-web-dev:lectie-06

Diferențe

Aici sunt prezentate diferențele dintre versiunile selectate și versiunea curentă a paginii.

Link către această vizualizare comparativă

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
module:11-basic-web-dev:lectie-06 [2014/10/25 09:46]
gchelu
module:11-basic-web-dev:lectie-06 [2016/11/26 18:35] (curent)
giorgiana.vlasceanu [Bonus]
Linia 1: Linia 1:
-====== Lecția 6: Introducere in JavaScript======+====== Lecția 6: Introducere in JavaScript ======
  
 ==== Ce este JavaScript? ==== ==== Ce este JavaScript? ====
Linia 31: Linia 31:
 </​code>​ </​code>​
  
-=== 1. Cum afișăm? ===+==== 1. Cum afișăm? ​====
 Comanda **document.write** este folosită pentru a tipări un text în pagină. Comanda **document.write** este folosită pentru a tipări un text în pagină.
  
Linia 46: Linia 46:
 </​html>​ </​html>​
  
-=== 2. Variabile ===+==== 2. Variabile ​====
 În continuare vom învăța de variabile. Variabilele sunt niște cutii în care păstrăm valori care sunt folosite în execuție. Acestea se pot modifica sau nu în timpul execuției programului (codului JavaScript). În continuare vom învăța de variabile. Variabilele sunt niște cutii în care păstrăm valori care sunt folosite în execuție. Acestea se pot modifica sau nu în timpul execuției programului (codului JavaScript).
 O variabilă poate fi declarată astfel: O variabilă poate fi declarată astfel:
Linia 66: Linia 66:
 Dacă doriți să aflați tipul unei variable puteți folosi **typeof nume_variabilă**. ​ Dacă doriți să aflați tipul unei variable puteți folosi **typeof nume_variabilă**. ​
  
-=== 3. Instructiuni conditionale ===+==== 3. Instructiuni conditionale ​====
  
 Partea cea mai interesantă,​ dar și dificilă în acelaș timp, în scrierea de astfel de cod o reprezintă proiectarea acestuia astfel încât să ia decizii în timp ce se execută. Pentru acest lucru avem nevoie de instrucțiuni condiționale. Instrucțiunile condiționale despre care vom învăța astăzi sunt: Partea cea mai interesantă,​ dar și dificilă în acelaș timp, în scrierea de astfel de cod o reprezintă proiectarea acestuia astfel încât să ia decizii în timp ce se execută. Pentru acest lucru avem nevoie de instrucțiuni condiționale. Instrucțiunile condiționale despre care vom învăța astăzi sunt:
Linia 74: Linia 74:
 și și
 <code html> <code html>
-instrucțiunea if … esle+instrucțiunea if … else
 </​code>​ </​code>​
 Aceste doua instrucțiuni sunt foarte asemănătoare,​ a doua instrucțiune fiind o extensie a primei instrucțiune. Aceste doua instrucțiuni sunt foarte asemănătoare,​ a doua instrucțiune fiind o extensie a primei instrucțiune.
Linia 98: Linia 98:
  
  
-=== 4. Ferestre Alert, Prompt si Confirm ===+==== 4. Ferestre Alert, Prompt si Confirm ​====
  
 Mai mult ca sigur că fiecare dintre voi a folosit până acum o fereastra de Alert, Prompt sau Confirm care v-a apărut pe o anumită pagină web in timp ce navigați pe Internet. De acum veți ști și cât de ușor se pot crea și utiliza. Mai mult ca sigur că fiecare dintre voi a folosit până acum o fereastra de Alert, Prompt sau Confirm care v-a apărut pe o anumită pagină web in timp ce navigați pe Internet. De acum veți ști și cât de ușor se pot crea și utiliza.
Linia 154: Linia 154:
 </​script> ​ </​script> ​
 </​code>​ </​code>​
-=== Task-uri ===+==== Task-uri ​====
 Task-urile următoare se vor realiza in CodePen. Task-urile următoare se vor realiza in CodePen.
  
Linia 163: Linia 163:
 3. Afișeaza valorea unui string și valoarea unui număr folosind **document.write** ​ 3. Afișeaza valorea unui string și valoarea unui număr folosind **document.write** ​
  
-4. Afișeaza valorea unui string și valoarea unei variabile de tip boolean folosind **console.log** +4. Creați o lista cu nume de animale. Dacă animalul vostru preferat se afla în lista, afișați numele animalului, altfel afișați mesajul “Nu aveți un animal preferat în listă”. ​Folosiți **document.write** pentru a afișa răspunsul.
- +
-5. Creați o lista cu nume de animale. Dacă animalul vostru preferat se afla în lista, afișați numele animalului, altfel afișați mesajul “Nu aveți un animal preferat în listă”. ​Folotiți **document.write** pentru a afișa răspunsul.+
 Hint: cum se folosește **for** în JavaScript. Codul următor verifică dacă un număr dintr-o **lista de numere** este par sau impar. Hint: cum se folosește **for** în JavaScript. Codul următor verifică dacă un număr dintr-o **lista de numere** este par sau impar.
  
Linia 179: Linia 177:
 </​code>​ </​code>​
  
-6. Creați o  **Fereastra Confirm** care vă întreabă dacă faceți parte din grupul Magenta Elephants. Dacă spuneți că nu, fereastra de confirmare trebuie să vă întrebe din nou și tot aș până spuneți că e adevărat.+5. Creați o  **Fereastra Confirm** care vă întreabă dacă faceți parte din grupul Magenta Elephants. Dacă spuneți că nu, fereastra de confirmare trebuie să vă întrebe din nou și tot aș până spuneți că e adevărat
 +**Hint** : este nevoie de o structură repetitivă.
  
-7. Verificați care este diferența între **document.writeln(“string”)** și **document.write(“string”) +6. Verificați care este diferența între **document.writeln(“string”)** și **document.write(“string”)**
-**+
  
-Bonus:+==== Bonus ====
 1. Declarați un vector de dimensiune 7. Afișați vectorul in documentul vostru. Stergeți primele doua elemente folosind funcția delete elem . Afișați din nou vectorul. 1. Declarați un vector de dimensiune 7. Afișați vectorul in documentul vostru. Stergeți primele doua elemente folosind funcția delete elem . Afișați din nou vectorul.
  
 2. Declarați o matrice de 3x4 folosind codul de creare a unui vector. Practic, matricea voastra este de fapt formată din 3 array-uri de câte 4 valori fiecare. 2. Declarați o matrice de 3x4 folosind codul de creare a unui vector. Practic, matricea voastra este de fapt formată din 3 array-uri de câte 4 valori fiecare.
-       <​code ​html> var myArray = new Array(); </​code>​+<​code>​ var myArray = new Array(); </​code>​
             ​             ​
-Populați ​matrice ​cu valori. Afișați matricea în documentul vostru însoțită de un string.+Populați ​matricea ​cu valori. Afișați matricea în documentul vostru însoțită de un string.
 Verificați dacă matricea conține numere pare și afișați un mesaj corespunzător. Verificați dacă matricea conține numere pare și afișați un mesaj corespunzător.
-=== Recapitulare === 
module/11-basic-web-dev/lectie-06.1414219606.txt.gz · Ultima modificare: 2014/10/25 09:46 de către gchelu